Enjoy, it’s from Europe!

Savurați-le, sunt din Europa!

Datorită climatului favorabil, ținuturilor temperate și a îndemânarii fermierilor săi, Europa reprezintă unul dintre producătorii agricoli majori la nivel mondial.

În cadrul Uniunii Europene se produce o gamă imensă de produse deosebite, care reflectă marile noastre tradiții gastronomice. Având drept scop furnizarea de produse de înaltă calitate și sigurantă, Europa a creat de-a lungul timpului o piață comună cu produse sigure și in beneficiul consumatorului.

Privind spre viitor, Uniunea Europeană, producătorii și industria de procesare și-au stabilit împreună noi priorități pentru a face față provocărilor prezentului: producție alimentară sustenabilă cu o valoare nutrițională ridicată, care sa aibă un impact energetic si de mediu cât mai scăzut cu putință.

Programul PAN-DORA reprezintă un efort coordonat al organizațiilor din trei țări europene: Grecia, Cipru și România.

În aceste țări producția agricolă rămâne principala și cea mai importantă activitate iar fiecare producător livrează produse care respectă pe deplin tradițiile și mediul înconjurător.

În același fel, producătorii de fructe și legume procesate respectă aceleași principii și standarde și își comercializează astfel produsele la nivel mondial.

Acest program are ca scop aducerea acestei relații unice între produsele agricole și cele alimentare, îndelungata tradiție, diversitate și bogăție în producția de alimente sigure, accesibile și în beneficiul tuturor.