Fructele și legumele conservate: varietate pentru toate gusturile!

Uniunea Europeană produce cel mai mare procent de fructe si legume conservate din lume: aproximativ 42.3% din totalul producției acoperă nevoile consumatorilor la nivel mondial.

Fructele și legumele alese pentru procesare sunt recoltate la vârful perioadei de coacere și procesate într-un interval de câteva ore de la recoltare pentru a își păstra elementele nutritive. În mod contrar, fructele și legumele proaspete sunt deseori colectate cu mult înainte ca elementele nutritive pe care le conțin să atingă vârful maxim, așadar abia după câteva zile ajung în rețelele de magazine, fiind consumate încă și mai târziu. Fructele și legumele procesate sunt la fel de proaspete și joacă un rol important într-o dietă echilibrată, mai ales în recomandarea Organizației pentru Alimentație si Agricultură a Națiunilor Unite în ceea ce privește consumul a cinci portii zilnice de fructe și legume.

România este al cincilea mare producător de fructe și legume din Uniunea Europeană iar facilitățile de procesare sunt extrem de dezvoltate, oferind o gamă foarte largă de produse excelente de înaltă calitate și siguranță, fără conservanți, în armonie cu tradițiile fermierilor români.

Roșiile, castraveții și ardeii, conopida și sfecla, ciupercile sunt doar o parte din legumele procesate și vândute pe piețele europene și mondiale sub diverse forme: conserve (ciuperci), murături (castraveți, ardei, sfeclă și conopidă), în sos, pastă sau suc (roșii).

La fructe găsim mere, pere, caise, cirese și visine, prune – conservate, sub formă de gem, suc sau magiun; întrucât fructele uscate și nucile sunt cele mai importante produse ale țării, fiind disponibile oriunde în lume.

Bucurați-vă de savoarea fructelor și legumelor unice!