Sucuri de fructe din Uniunea Europeană: prospețime în pahare!

Pe întreg cuprinsul Uniunii Europene, cele mai populare fructe și legume sunt cultivate de-a lungul întregului an. Portocalele și piersicile, caisele și căpșunele, mandarinele și cireșele, merele și strugurii se găsesc peste tot în Europa, fiind disponibile pentru consumatori într-o gamă largă.

Industria europeană de sucuri de fructe este una dintre cele mai dinamice și dezvoltate din lume. La aceasta contribuie și faptul că de-a lungul întregii Europe cadrul legislativ este aplicat și respectat cu strictețe de toată lumea asigurându-se astfel siguranța și calitatea produselor pe care le consumăm și punându-se mereu la dispozitia consumatorilor toate informațiile necesare despre compoziția acestora, natura și beneficiile nutriționale.

Fiecare suc produs în Uniunea Europeană trebuie să se supună anumitor specificații care privesc compoziția, conținutul minim de fruct, ce ingrediente au fost adăugate, în mod special dacă sucul conține îndulcitori, conservanți sau compuși stabilizatori și dacă provine sau nu din concentrat de fructe. În paralel trebuie să fie aprobate referințe despre valoarea nutrițională și beneficiile pentru sănătate iar acestea în mod special trebuie să nu inducă în eroare sau să dezinformeze consumatorii.

Producția de citrice din Cipru (portocale, mineole, lămâi) reprezintă una dintre recoltele majore caracterizate de o înaltă valoare nutritivă și de gust și aromă unice datorate conditiilor climatice speciale ale insulei. Sucul acestor fructe conține toată prospețimea, gustul și savoarea unor fructe proaspete!

Ca derivate naturale din fructe, sucurile păstrează multe din ingredientele nutritive ale acestora și sunt ideale pentru a acoperi cele cinci porții de fructe si legume care trebuie consumate zilnic.

Datorită zahărului natural care se găsește în fructe, cunoscut de asemenea sub denumirea de carbohidrați, consumul frecvent de suc stimulează și întărește nivelele de energie de care avem nevoie deoarece sunt surse foarte bune pentru hidratare, de vreme ce principalul ingredient este apa.

Fiecare pahar de suc creste aportul zilnic de fluide în corp, de vreme ce în special sucurile provenite din citrice, căpșune, fructe de pădure sau rodii sunt bogate în antioxidanți cum ar fi vitamina A, beta caroten, vitamina E și antioxidantul polifenol.

Sucurile de fructe – bucurie pentru întreaga familie!