Compotul de piersici: natural și proaspat!

În general putem spune că, dacă un fruct proaspăt este considerat sănătos și nutritiv, același concept este valabil și pentru cele conservate.

Tratamentul termic al conservării cauzează doar o pierdere minoră a elementelor nutritive similară aceleia cauzate de gătit. Un important avantaj al conservelor din fructe este faptul că, o dată conservate, acestea își retin elementele nutritive până la 3 ani.

Dacă adăugăm la cele de mai sus disponibilitatea de-a lungul întregului an, considerând că fructele conservate sunt sigure din punct de vedere microbiologic datorită sterilizării, ambalajului vidat și absenței oricărui conservant, întelegem de ce acest produs se bucură de o calitate și siguranță înalte.

Piersicile sunt unele dintre fructele cu un conținut foarte ridicat de apă (aproape 89%), bogate în fibre, cu un conținut scăzut de calorii, sunt o sursă de carbohidrați, proteine, vitamina C și A. Compotul de piersici este din punct de vedere nutritiv echivalent cu fructele proaspete atâta vreme cât în ceea ce privește conținutul de vitamine C și A eficiența nutritivă crește datorită conservării.

Grecia este un producător de vârf la nivel mondial și cel mai mare producător de compot de piersici din Uniunea Europeană. Unul din trei compoturi de piersici de pe piața mondială este făcut din piersici cultivate și culese în Grecia!

Știm din ce pom provine fiecare compot de piersici; de asemenea fiecare stadiu al producției este verificat în ceea ce privește calitatea și siguranța, în conformitate cu cele mai înalte standarde europene și internaționale, în scopul de a pune la dispoziția consumatorilor un produs unic.

Bucurați-vă de un compot de piersici în fiecare moment!