Χυμοί φρούτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση: φρεσκάδα στο ποτήρι σας!

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καλλιεργούνται τα πλέον δημοφιλή φρούτα όλο το χρόνο.

Πορτοκάλια και ροδάκινα, βερίκοκα και φράουλες, μανταρίνια και κεράσια, μήλα και σταφύλια βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές σε μεγάλη ποικιλία.

Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία χυμοποίησης είναι από τις πλέον δυναμικές και αναπτυγμένες. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζεται συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ακολουθείται από όλους απαρεγκλίτως και το οποίο διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε, έχοντας στην διάθεση μας όλες τια απαραίτητες πληροφορίες για την σύνθεση τους, την φύση τους και τα διατροφικά οφέλη.

Κάθε χυμός που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει συμμορφώνεται σε συγκεκριμένες προδιαγραφές που σχετίζονται με την σύνθεση του, το ελάχιστο περιεχόμενο τους, τι συστατικά έχουν προστεθεί και ειδικά αν ο χυμός περιέχει γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα συντήρησης ή σταθεροποίησης, και κατά πόσο προέρχεται από συμπυκνωμένο χυμό ή όχι. Ταυτόχρονα οι αναφορές στην διατροφική αξία και τις ωφέλειες για την υγεία πρέπει να είναι εγκεκριμένες και συγκεκριμένες χωρίς να παραπλανούν και να παραπληροφορούν τους καταναλωτές.

Η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Κύπρο (πορτοκάλια, μαντόρες, λεμόνια) είναι από τις σημαντικότερες καλλιέργειες με τα προϊόντα να χαρακτηρίζονται από μεγάλη διατροφική αξία, μοναδική γεύση και άρωμα που οφείλονται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες του νησιού. Οι χυμοί των φρούτων αυτών εσωκλείουν όλη την φρεσκάδα, την γεύση και το άρωμα όπως τα φρέσκα εσπεριδοειδή!

Οι χυμοί ως φυσικά παράγωγα των φρούτων έχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους και είναι ιδανικοί για την κάλυψη μίας εκ των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως.

Λόγω των φυσικών σακχάρων που περιέχονται στα φρούτα, γνωστά και ως υδατάνθρακες, η συχνή κατανάλωση χυμών τονώνει και ενισχύει τα απαιτούμενα επίπεδα ενέργειας που χρειαζόμαστε καθώς αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για την ενυδάτωση του οργανισμού μιας και το νερό αποτελεί βασικό τους συστατικό.

Κάθε ποτήρι χυμού αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη υγρών και εδικά οι αυτοί που η βάση τους είναι τα εσπεριδοειδή, η φράουλα, τα μούρα ή το ρόδι, είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Α, το β καροτένιο, η βιταμίνη Ε και σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Χυμοί φρούτων απόλαυση για όλη την οικογένεια!