Κομπόστα Ροδάκινο: φυσική και φρέσκια!

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι εάν ένα φρέσκο φρούτο θεωρείται υγιεινό και θρεπτικό το ίδιο θα ισχύει και για τη κονσερβοποιημένη μορφή του.

Η θερμική επεξεργασία-κονσερβοποίηση προκαλεί μόνο λίγες απώλειες στα θρεπτικά συστατικά, που είναι ανάλογες με αυτές που προκαλεί το μαγείρεμα.

Σημαντικό πλεονέκτημα των κονσερβοποιημένων φρούτων είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που αυτά κονσερβοποιηθούν διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά έως και τρία χρόνια.

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε την διαθεσιμότητα σε όλη την διάρκεια του χρόνου, την παραδοχή ότι τα κονσερβοποιημένα φρούτα είναι μικροβιολογικά ασφαλή λόγω της αποστείρωσης, της συσκευασίας κενού και της απουσίας οποιουδήποτε συντηρητικού, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Το ροδάκινο είναι ένα από τα φρούτα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

(περίπου 89%) πλούσιο σε φυτικές ίνες  με λίγες θερμίδες, πηγή υδατανθράκων,

πρωτεϊνών, βιταμίνης C και βιταμίνης A. Η κομπόστα ροδάκινο είναι

διατροφικά ισάξια με τα νωπά, ενώ όσον αφορά τις βιταμίνες C και

Α που περιέχει, η διατροφική απόδοση τους αυξάνεται λόγω της κονσερβοποίησης.

Η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς ροδάκινου στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός κομπόστας ροδάκινου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια στις τρεις κομπόστες ροδάκινο που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά είναι από ροδάκινα που έχουν καλλιεργηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα!

Κάθε προϊόν κομπόστας ροδάκινου, γνωρίζουμε από ποιο δέντρο έχει προέλθει και κάθε στάδιο της παραγωγής της ελέγχεται για την ποιότητα και ασφάλεια του, σύμφωνα με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα προκειμένου να έχετε στην διάθεση σας ένα μοναδικό προϊόν.

Απολαύστε μια κομπόστα ροδάκινο όλες τις ώρες και στιγμές!